Honingkoek met speculaaskruiden

Honingkoek met speculaaskruiden

Dit recept voor honingkoek met speculaaskruiden komt uit een Duits bakboek. We hebben de ingrediënten iets aangepast en het recept getest, en dat was een succes. Houd je van speculaas, chocolade, noten en honing dan moet deze koek echt eens proberen. Heerlijk bij een kop koffie of warme chocolademelk.

Ingrediënten (voor een bakvormvan 20x20cm)

  • 125 gram honing
  • 65 gram boter
  • 1 ei
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • rasp van een halve citroen
  • 5 gram bakpoeder
  • 175 gram volkorenmeel
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 100 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen en abrikozen)
  • een eetlepel melk
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 100 gram chocolade
  • 25 gram boter

Bereiding honingkoek met speculaaskruiden

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Smelt de boter met de honing en laat het daarna een beetje afkoelen.
  3. Meng ei, speculaaskruiden, cacaopoeder, citroenrasp, bakpoeder, volkorenmeel doorelkaar tot er een samenhangend deeg ontstaat. Meng de gehakte hazelnoten en gedroogd fruit (in kleine stukjes) door het deeg.
  4. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm.
  5. Bestrijk het deeg met melk en strooi de amandelen erover.
  6. Bak de koek ongeveer 20 minuten op 170°C.
  7. Smelt boter en chocolade voor de glazuur. Giet de glazuur over de koek zodra deze is afgekoeld.

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij deze honingkoek met speculaaskruiden gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Makkelijk recpet voor honingkoek met speculaaskruiden.

Geef een reactie