Petite crème bitterkoekjes
KoksInFrankrijk
Petite crème bitterkoekjes uit heel Heel Holland bakt. Petits-fours met de smaken van tiramisu (amaretto, koffie en chocolade).
Voorbereiding 45 minuten min
Bereiding 30 minuten min
rusttijd 1 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Frans
voor de bitterkoekjes
- 150 gram amandelpoeder
- 150 gram poedersuiker
- 2 eiwitten
- 1 scheutje amaretto
voor de crème pâtissière
- 150 ml melk
- 1 eetlepel oploskoffie
- 2 eidooiers
- 25 gram suiker
- 25 gram bloem
voor de botercrème
- crème pâtissière met koffiesmaak zie hierboven
- 125 gram boter
- 30 gram poedersuiker
- voor de garnering
- 120 gram pure chocolade
- 50 gram witte chocolade
Bitterkoekjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng de amandelen met de suiker, het eiwit en een scheutje amaretto tot een glad beslag.
Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit rondjes van ongeveer 2cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger.
Bak de koekjes 12-14 minuten op 180 ºC. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
Crème pâtissière
Klop de eidooiers met de suiker en de bloem tot een glad mengsel.
Verwarm de melk in een pan en voeg de oploskoffie toe.
Doe een derde van de melk bij het eidooier mengsel en klop goed door met een garde. Giet dit weer terug bij de resterende melk in de pan. Gaar het mengsel in ongeveer 5 minuten op laag vuur en blijf daarbij kloppen.
Laat crème pâtissière afkoelen.
Botercrème
Klop de boter met de poedersuiker op.
Meng beetje bij beetje de banketbakkersroom erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit bolletjes crème op de bovenkant van de bitterkoekjes.
Zet het de koekjes in de vriezer zodat de botercrème kan opstijven. Laat de koekjes minimaal een uur koelen.
Decoreren
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Doop vervolgens de botercrème op de koekjes in de gesmolten chocolade.
Smelt de witte chocolade au bain marie en doe de chocolade in een spuitzak in een cornet (bakpapier oprollen in een puntvorm). Spuit streepjes witte chocolade over de petitfours.
Bewaar de petits-fours in de koelkast.
Tags Bakken, Boter, Chocolade, Petit fours, Zoet