Gebruik een hapjespan of een stoofpan die eventueel ook in oven kan. Bak de parelhoen aan in wat boter en/of olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees rondom bruin is kan deze uit de pan. Bak de uien en de spekreepjes in het bakvet van de parelhoen.
Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook en worcestersaus toe. Doe dan de bloem erbij. Laat dit ongeveer 1 minuut zachtjes bakken. Voeg dan het flesje bier toe, roer goed door en breng de saus aan de kook. Doe de pruimen, tijm en laurier erbij.
Zodra de saus kookt kan de parelhoen erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bouten ongeveer 1,5 uren op heel laag vuur sudderen. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (1,5 uren op 120°C).
Als het vlees gaar is, kan er een scheutje melk of room toegevoegd worden zodat de saus wat voller van smaak wordt.