Ga terug
Bami met garnalen en miso

Bami met garnalen en miso

Koks in Frankrijk
Deze smaakvolle bami met miso en garnalen staat binnen een half uur op tafel. Makkelijk te maken en ook nog eens boordevol groente.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram mie of noodles
  • 300 gram Chinese kool
  • 200 gram prei
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 theelepels miso
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 300 gram gekookte en gepelde garnalen
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • scheutje vissaus
  • zout en peper
  • zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

Bereiding
 

  • Snijd de kool in reepjes, de wortel in blokjes en de prei in halve ringen. Snijd de ui, gember en knoflook fijn.
  • Kook de mie.
  • Bak de groentes samen de ui, gember en knoflook aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout. Voeg, zodra de groentes gaar zijn, de garnalen, miso, chilivlokken en de ketjap toe. Bak dit nog een minuutje mee.
  • Giet de mie af zodra het gaar is en meng de groente en garnalen door de mie.
Tags Bami, Garnalen, Kool, Miso, Prei