Bami met garnalen en miso

Bami met garnalen en miso

Deze smaakvolle bami met garnalen en miso staat in een half uur op tafel. Lekker makkelijk voor een doordeweekse avond. De miso is de smaakmaker in dit gerecht. Miso is een gefermenteerde sojapasta. De smaak kan worden omschreven als umami (hartig) en is heel sterk, je hebt er maar weinig van nodig om een gerecht op smaak te brengen.

Wil je liever geen garnalen gebruiken? Deze bami is ook heerlijk met paddenstoelen zoals shiitakes.

Bami met garnalen en miso

Bami met garnalen en miso

Koks in Frankrijk
Deze smaakvolle bami met miso en garnalen staat binnen een half uur op tafel. Makkelijk te maken en ook nog eens boordevol groente.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram mie of noodles
  • 300 gram Chinese kool
  • 200 gram prei
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 theelepels miso
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 300 gram gekookte en gepelde garnalen
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • scheutje vissaus
  • zout en peper
  • zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

Bereiding
 

  • Snijd de kool in reepjes, de wortel in blokjes en de prei in halve ringen. Snijd de ui, gember en knoflook fijn.
  • Kook de mie.
  • Bak de groentes samen de ui, gember en knoflook aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout. Voeg, zodra de groentes gaar zijn, de garnalen, miso, chilivlokken en de ketjap toe. Bak dit nog een minuutje mee.
  • Giet de mie af zodra het gaar is en meng de groente en garnalen door de mie.
Tags Bami, Garnalen, Kool, Miso, Prei

Bami met garnalen en miso

Heb jij deze bami met garnalen gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie