Plaatkoek met rabarbercrumble
KoksInFrankrijk
Deze plaatkoek met rabarbercrumble is weer eens iets anders met rabarber. Heerlijk en erg makkelijk te maken.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Algemeen
- 300 gram bloem
- 150 gram boter
- 75 gram suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel koud water
- 10 eetlepels rabarbercompote
De de boter, bloem, en suiker in een keukenmachine. Gebruik de 'pulse' stand en ga net zo lang door tot er grove kruimels ontstaan.
Heb je geen keukenmachine? Maak dan het kruimeldeeg met de hand. Doe de ingrediënten in een kom en wrijf met je vingers alles door elkaar tot dat er grove kruimels ontstaan.
Doe een kwart van de kruimels in een bakje en zet deze in de koelkast tot verder gebruik. Deze heb je later nodig voor de topping.
Voeg het ei toe aan de overgebleven kruimels en kneed dit goed door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Indien het te droog is voeg je nog een eetlepel koud water toe.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot de grootte van de vorm. Bak het deeg 15 minuten op 175°C.
Verdeel de rabarber over het deeg en strooi de kruimels (achtergehouden in de koelkast) over de rabarber. Bak de plaatkoek nog ongeveer 20 minuten op 175°C. De kruimels moeten mooi bruin gekleurd zijn.
Serveer de koek met wat slagroom of crème anglaise.
Tags Bakken, Crumble, Plaatkoek, Rabarber, Zoet