Ga terug
Frans dessert Crêpe Suzette

Crêpe Suzette

Koks in Frankrijk
Dit feestelijke dessert is de perfecte afsluiter van een (kerst)diner. Heerlijke dunne Franse crêpes met sinaasappel, karamel en Grand Marnier.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

Crêpes (4 flensjes)

  • 100 gram bloem
  • 10 gram suiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 gram melk
  • Overige ingrediënten
  • 2 sinaasappels om te segmenteren
  • 75 gram suiker
  • 150 ml sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 40 gram boter
  • Grand marnier

Bereiding
 

Beslag crêpes

  • Doe de helft van de melk met de rest van de ingrediënten in een kom en klop glad met een garde.
  • Klop vervolgens de rest van de melk door dit mengsel.
  • Laat het beslag staan tot gebruik.

Bereiding crêpe Suzette

  • Bak de crêpes. Maak ze zo dun mogelijk.
  • Segmenteer de sinaasappels.
  • Doe de suiker met een beetje water in een ruime koekenpan. Voeg, zodra de suiker is opgelost, de boter en sinaasappelrasp toe. Laat de suiker karamelliseren.
  • Blus de karamel af met sinaasappelsap. Vouw de crêpes in vieren en leg ze in de karamel. Keer ze om, zodat beide kanten bedekt zijn met karamel.
  • Giet een scheutje grand marnier in de pan en flambeer de crêpes. Serveer de crêpes met gesegmenteerde sinaasappel.
Tags Crêpe, Grand Marnier, Karamel, Sinaasappels