
Een crêpe Suzette is een Frans nagerecht van flensjes met sinaasappel en karamel, geflambeerd met Grand Marnier of een andere sinaasappellikeur. Je kunt de crêpes ruim van te voren voorbereiden (bewaar de gebakken crêpes in de koelkast), en ook de sinaasappels kun je alvast segmenteren. Vlak voor het serveren maak je de karamelsaus en flambeer je de crêpes.
Dit feestelijke dessert is de perfecte afsluiter van een (kerst)diner. Tref tijdens het flamberen wel de nodige voorzorgsmaatregelen. Zet alle keukenbenodigdheden en ingrediënten klaar. Leg een grote deksel klaar om de pan in noodgevallen af te dekken. Flambeer nooit onder een afzuigkap. Houd je hoofd koel en sluit je diner af met een heerlijk en spectaculair nagerecht.


Crêpe Suzette
Ingrediënten
Crêpes (4 flensjes)
- 100 gram bloem
- 10 gram suiker
- snuf zout
- 2 eieren
- 250 gram melk
- Overige ingrediënten
- 2 sinaasappels om te segmenteren
- 75 gram suiker
- 150 ml sinaasappelsap
- rasp van 1 sinaasappel
- 40 gram boter
- Grand marnier
Bereiding
Beslag crêpes
- Doe de helft van de melk met de rest van de ingrediënten in een kom en klop glad met een garde.
- Klop vervolgens de rest van de melk door dit mengsel.
- Laat het beslag staan tot gebruik.
Bereiding crêpe Suzette
- Bak de crêpes. Maak ze zo dun mogelijk.
- Segmenteer de sinaasappels.
- Doe de suiker met een beetje water in een ruime koekenpan. Voeg, zodra de suiker is opgelost, de boter en sinaasappelrasp toe. Laat de suiker karamelliseren.
- Blus de karamel af met sinaasappelsap. Vouw de crêpes in vieren en leg ze in de karamel. Keer ze om, zodat beide kanten bedekt zijn met karamel.
- Giet een scheutje grand marnier in de pan en flambeer de crêpes. Serveer de crêpes met gesegmenteerde sinaasappel.
Pingback:cheap generic flomax