Ga terug
Hartige scones met kaas

Hartige scones

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Deze hartige scones met olijven, tomaten en Parmezaanse kaas zijn snel gemaakt en en hoeven maar even in de oven.
5 van 1 stem
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Brits
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 225 gram bloem
  • 8 gram baksoda
  • 30 gram boter
  • snufje zout
  • 125 gram yoghurt
  • 1 eetlepel fijngehakte zwarte olijven
  • 1 eetlepel fijngehakte gedroogde tomaten
  • fijngehakte peterselie/ basilicum of bieslook
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding
 

  • Zeef de bloem boven een ruime kom. Voeg bakpoeder, zout en boter (in blokjes) toe aan de bloem.
  • Wrijf dit met de vingers tot grove kruimels.
  • Meng de olijven, tomaten, kaas en kruiden door de grove kruimels.
  • Voeg de karnemelk toe en roer voorzichtig met een mes totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
  • Kneed het deeg heel even door en vorm een bal. .
  • Leg het deeg op een werkblad en rol het uit tot een dikte van ongeveer één centimeter
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Steek, met een ronde vorm met een diameter van drie of vier centimeter, de scones uit. Van het deeg dat overblijft kun je met de hand een scone vormen.
  • Bestrijk de scones met wat yoghurt of zachte boter en bak ze ongeveer twaalf minuten op 220°C.
Tags Kaas, Olijven, Tomaat