
Deze hartige scones met olijven, tomaten en Parmezaanse kaas zijn snel gemaakt en en hoeven maar even in de oven. Ze ruiken heerlijk als ze net uit de oven komen en dat is ook het moment dat ze het beste smaken. Heerlijk als borrelhapje of bij de lunch.

Hartige scones
Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 8 gram baksoda
- 30 gram boter
- snufje zout
- 125 gram yoghurt
- 1 eetlepel fijngehakte zwarte olijven
- 1 eetlepel fijngehakte gedroogde tomaten
- fijngehakte peterselie/ basilicum of bieslook
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
- Zeef de bloem boven een ruime kom. Voeg bakpoeder, zout en boter (in blokjes) toe aan de bloem.
- Wrijf dit met de vingers tot grove kruimels.
- Meng de olijven, tomaten, kaas en kruiden door de grove kruimels.
- Voeg de karnemelk toe en roer voorzichtig met een mes totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
- Kneed het deeg heel even door en vorm een bal. .
- Leg het deeg op een werkblad en rol het uit tot een dikte van ongeveer één centimeter
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Steek, met een ronde vorm met een diameter van drie of vier centimeter, de scones uit. Van het deeg dat overblijft kun je met de hand een scone vormen.
- Bestrijk de scones met wat yoghurt of zachte boter en bak ze ongeveer twaalf minuten op 220°C.

Oehh dat ziet er super fijn uit zeg !
kaas en scones zijn beide mijn favoriet. En je hebt een geweldige combinatie gemengd, ik ben er dol op.
De karnemelk zou je kunnen vervangen door melk, kwark of yoghurt.
Lijkt me heerlijk. Is er ook een alternatief voor de karnemelk.?