Ga terug
Recept voor zelf rode kool maken met appelstroop

Zelf rode kool maken

Koks in Frankrijk
Hoe maak je zelf de lekkerste rode kool? Met dit eenvoudige recept kan het niet misgaan. Heerlijk smaakvol met appelstroop, laurier, kruidnagel en kaneel.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 800 gram rode kool
  • 1 klont boter
  • zout
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 kopje water
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels (cider)azijn

Bereiding
 

  • Snijd de rode kool in hele dunne reepjes.
  • Smelt de boter in een ruime pan en doe de rode kool hierbij. Bak de rode kool een aantal minuten op halfhoog vuur. Schep tijdens het bakken voortdurend om en bestrooi de rode kool met wat zout.
  • Zet het vuur zo laag mogelijk en voeg water, laurier, kruidnagels en kaneel toe. Doe het deksel op de pan en laat de rode kool 10-20 minuten zachtjes stoven. Roer de rode kool af en toe doe en voeg zo nodig nog wat water toe. Proef af en toe de kool gaar is (of zacht genoeg naar eigen smaak).
  • Zodra de rode kool gaar is kan, indien nodig, het overtollig vocht worden afgegoten. Breng de rode kool op smaak met appelstroop en azijn toe, roer goed door en proef of de rode kool goed op smaak is. Voeg eventueel meer appelstroop, azijn en/ of zout toe.
Tags Groente, Kaneel, Laurier, Rode kool