Kookvakantie in Frankrijk

 

Lekker leren koken én genieten van het Franse leven?

 
In 2016 organiseerden wij met veel plezier onze eerste kookvakantie in Frankrijk, en sindsdien meerdere per jaar. Ook voor 2021 staan er weer een aantal op de planning. Vier dagen samen koken en eten, inkopen doen op de markt, sightseeing in de buurt, een uitstapje in de omgeving, een vrij te besteden dag in het midden van de week en een keer met z’n allen uit eten in een Frans restaurant in de buurt.
 

Kookvakantie in Frankrijk

De Franse keuken

De kookvakantie in Frankrijk is geschikt voor elk niveau. Van mensen met totaal geen ervaring in de keuken tot gevorderde hobbykoks. Wij begeleiden je tijdens het maken van de recepten. Wij leren je eenvoudige basisvaardigheden met behulp van verrassende recepten. De gerechten zijn voornamelijk Frans. Van hartige tarte tatin tot een vanilleparfait met frambozencoulis. We koken veel met streekproducten en groente, fruit, noten, kruiden en bloemen gebruiken we zoveel mogelijk uit eigen tuin.

De Puy-de-Dôme

De kooklessen worden gegeven in de keuken van ons sfeervolle herenhuis, in het departement Puy-de-Dôme, regio Auvergne. Je overnacht in een van onze drie gastenkamers. Het huis is gelegen in de vallei van de rivier de Sioule, midden in de natuur, weg van alle drukte. Kijk hier voor de routebeschrijving. We hebben een zonnig terras en een mooie tuin waar je gebruik van kunt maken. 

Wij verzorgen met veel plezier zelf de kooklessen. Beide zijn we gediplomeerd kok en koken, eten en alles wat daar bij komt kijken is onze passie en dat delen wij graag met anderen. 

Kleine groep

De lessen worden gegeven aan een kleine groep deelnemers, van 3 tot 6 personen. We gaan aan de slag met verse producten, zoveel mogelijk uit de regio en uit eigen tuin. We maken voornamelijk Franse gerechten. Uiteraard koken we met wat het seizoen te bieden heeft. Daardoor kan het lesprogramma per seizoen veranderen. We maken desserts, sauzen, deeg, vlees, vis en groente.  Ook besteden we aandacht aan het leren van nieuwe kooktechnieken, verbeteren van technieken, maken van een kookplanning en smaken/ ingrediënten combineren.

Programma kookvakantie in Frankrijk 2021

Zondag

We verwelkomen je graag vanaf 16u. Rond 19u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en aansluitend serveren wij het diner.

Maandag

Ochtend– Rond 9u staat het ontbijt klaar. Om 10u vertrekken we naar een lokale markt. We doen daar wat inkopen en drinken bij goed weer een kopje koffie op het terras. Rond 13u staat de lunch klaar.

Middag– Om 15u gaan we de keuken in om het diner te bereiden. Rond 19u gaan we aan tafel. 

Dinsdag

Ochtend– Rond 9u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de lunch en treffen voorbereidingen voor het diner. Rond 13u lunchen we. Na de lunch is er tijd om bijvoorbeeld een wandeling te maken of om een boek te lezen in de tuin.

Middag– Om 16:30u gaan we de keuken weer in om het diner te bereiden. Rond 19u gaan we aan tafel.

Woensdag

Rond 9u staat het ontbijt klaar. Daarna kun je er op uit trekken om de omgeving te ontdekken. Een dagje naar de mooie stad Clermont-Ferrand, lekker luieren aan een meer of één van de vele vulkanen in de omgeving beklimmen? Het kan hier allemaal. Kijk hier voor meer informatie over de omgeving.
‘s Avonds wordt rond 19u het diner geserveerd.

Donderdag

Ochtend– Rond 9u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de lunch en treffen voorbereidingen voor de volgende dag. Rond 13u lunchen we.

Middag– Na de lunch gaan we rond 16u weer de keuken in om voorbereidingen te treffen voor de volgende dag. Rond 19u vertrekken we naar een Frans restaurant in de buurt om daar te dineren.

Vrijdag

Ochtend– Rond 9u staat het ontbijt klaar. Om 10:30u gaan we de keuken weer in om voorbereidingen voor het diner te treffen. Rond 13u lunchen we.

Middag– Na de lunch gaan we op pad voor een uitstapje in de omgeving. Rond 19u gaan we aan tafel.

Zaterdag

Dag van vertrek. Na het ontbijt nemen we afscheid. Je kunt tot elf uur uitchecken.

Wat is er inbegrepen?

 • 6 overnachtingen met ontbijt.
 • 5 x diner -inclusief wijn- (zondag, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag)
 • 4 dagen kookles inclusief lunch (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)
 • koffie/thee gedurende de dag

Wat is er niet inbegrepen :

 • vervoer
  uitgaven tijdens uitstapjes
 • diner in restaurant op donderdag
 • toeristenbelasting ( €0,75 p.p.p.n)
 • extra consumpties

Kosten, data & reserveren 2021

 • Week 22 aankomst op zondag 30 mei – vertrek op zaterdag 5 juni    
 • Week 31 aankomst op zondag 1 augustus – vertrek op zaterdag 7 augustus
 • Week 36 aankomst op zondag 5 sept – vertrek op zaterdag 11 sept       
 • Week 39 aankomst op zondag 26 sept – vertrek op zaterdag 2 okt  (volgeboekt)

De kookvakantie in Frankrijk kost  €645,- per persoon, op basis van 2 personen per kamer. Voor 1 persoons gebruik van de kamer rekenen we €95,- toeslag. Voor de kamer la Sioule geldt een extra toeslag van €35,- per persoon. Wil je een partner/vriend(in) meenemen die niet meekookt, maar wel meegeniet van jouw kookkunsten? Dan kan, hij of zij betaalt dan €370,- (bij gebruik van dezelfde kamer).

Wil je graag in een andere periode dan bovengenoemd? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen we dat voor je inplannen.

Je kunt reserveren door een mail te sturen naar koksinfrankrijk@gmail.com of door te bellen +33 (0)4 73 52 58 71. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er beschikbaarheid is.

Wil je liever koken én wandelen? Kijk dan even bij onze kook- en wandelvakanties.

Joyce & Tom – koks in Frankrijk

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.