Kookvakantie in Frankrijk

Lekker leren koken én genieten van het Franse leven?

Houd je van koken en lijkt het je leuk om je kookvaardigheid te verbeteren tijdens een ontspannen vakantie in Frankrijk in een prachtige omgeving ? Kom dan bij ons langs voor een heerlijke kookvakantie in Frankrijk. Vier dagen samen koken, eten, inkopen doen op de markt, sightseeing in de buurt, een uitstapje in de omgeving, met z’n allen lunchen in een restaurant in de buurt en daarnaast genoeg vrije momenten om zelf in te delen.

Kookvakantie in Frankrijk

Kookworkshop

In een kleine groep, van drie tot zes deelnemers en twee koks (wijzelf), gaan we vier dagdelen de keuken in voor een kookworkshop. We leren je eenvoudige basisvaardigheden en technieken met behulp van verrassende recepten. We gaan aan de slag met deeg en beslag, vleesbereidingen, sauzen, desserts en groentebereidingen. Ook besteden we aandacht aan snijtechnieken, planning, smaakcombinaties en technische achtergronden bij recepten. De ingrediënten die we gebruiken komen zo veel mogelijk uit de regio en uit onze eigen tuin. In de tuin hebben we diverse biologische groente, fruit, bloemen, noten en kruiden. Uiteraard koken we met wat het seizoen te bieden heeft. Daardoor varieert het lesprogramma per seizoen.

Na het koken gaan we gezellig met z’n allen aan tafel om al het lekkers te proeven.

Uiteraard is er naast de kookworkshops tijd om lekker te wandelen in de omgeving, inkopen te doen op de markt, een boek te lezen in de tuin, te genieten van het uitzicht op een vulkaan of een mooie stad te bezichtigen

Kookvakantie in de Auvergne

De kookcursus wordt in onze eigen, ruime keuken gegeven. Het huis is gelegen in de vallei van de rivier de Sioule, midden in de natuur, weg van alle drukte. We hebben een mooie, ruime tuin en een zonnig terras waar je gebruikt van kunt maken.

De streek (les Combrailles) is zeer divers. Op loopafstand van ons huis is er een mooie picknickplek aan de rivier. Vanaf die plek loopt er een wandelpad naar een waterval (les 3 cuves).

De rustige weg langs ons huis kronkelt na ons huis nog zo’n vijf kilometer door de vallei, onder het imposante bouwwerk ‘viaduc des fades’ door, om vervolgens uit te komen bij de stuwdam en het bijbehorende stuwmeer. Aan het stuwmeer liggen diverse strandjes en de terrasjes van omliggende restaurants bieden een prachtig uitzicht over het meer.

Wil je nog meer zien van de omgeving? Maak dan eens een wandeling tussen of op de vulkanen. Op een half uur rijden van ons huis begint het nationale natuurpark ‘les volcans d’Auvergne’. ‘La chaîne des puys’, een keten van maar liefst 80 slapende vulkanen, staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco, en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De vele wandelingen in het gebied zijn zeer divers en goed aangegeven. Wij hebben diverse wandelroutes en kunnen jullie daar in adviseren.

Voor een cultureel en culinair uitstapje raden wij Clermont-Ferrand aan. De hoofdstad van de de puy-de-dome is onlangs uitgeroepen tot meest aantrekkelijke en dynamische middelgrote metropool van Frankrijk. Kijk voor meer info over de omgeving op de website van het toeristenbureau.

Meedoen aan de kookvakantie in Frankrijk?

Iedereen kan meedoen aan de kookvakantie, zonder ervaring of juist met wat meer ervaring in de keuken. De gasten die bij ons boeken zijn mannen en vrouwen van diverse leeftijden. Je kunt alleen komen of met je partner, vriend(en) of familie. Mocht je iemand mee willen nemen die niet mee wil koken, dat kan natuurlijk ook.

Review kookvakantie koks in Frankrijk

Ons doel is om je een geslaagde vakantie te bieden en daarnaast willen we je graag technieken en info meegeven die je helpen beter en makkelijker te koken. Wij horen regelmatig van oud deelnemers dat onze recepten ook nog regelmatig gemaakt worden in de eigen keuken.

Programma kookvakantie in Frankrijk 2024

Zondag
We verwelkomen je graag vanaf 16u. Rond 19u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en daarna serveren wij het diner.

Maandag
Ochtend- Rond 9u staat het ontbijt klaar. Daarna, rond 10u vertrekken we naar een lokale markt. We doen daar wat inkopen en drinken bij goed weer een kopje koffie op het terras. Rond 13u staat de lunch klaar.
Middag- Om 15:30u gaan we de keuken in om het diner te bereiden. Rond 19:30u gaan we aan tafel. 

Dinsdag
Ochtend- Rond 9u staat het ontbijt klaar. Om 10:30u gaan we de keuken in om voorbereidingen voor het diner te treffen en de lunch te bereiden. Rond 13:30u lunchen we. Daarna is er tijd om bijvoorbeeld een wandeling te maken, een uitstapje in de omgeving te maken of om in de tuin te genieten.
Rond 19:30u gaan we aan tafel.

Woensdag
Rond 9u staat het ontbijt klaar. Daarna kun je er op uit trekken om de omgeving te ontdekken.
‘s Avonds wordt rond 19:30u het diner geserveerd.

Donderdag
Ochtend-
Rond 9u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de gerechtjes voor de avond.
Daarna lunchen we in een restaurant in de buurt.
Middag-
Na de lunch is er tijd om de omgeving te verkennen. Rond 19:30u gaan we aan tafel om de gerechtjes die in de ochtend gemaakt zijn te proeven.

Vrijdag
Ochtend-
Rond 9u staat het ontbijt klaar. Om 10:30u gaan we de keuken weer in om voorbereidingen voor het diner te treffen. Rond 13u lunchen we.
Middag-
Na de lunch gaan we op pad voor een uitstapje in de omgeving. Rond 19:30u gaan we aan tafel.

Zaterdag
Dag van vertrek. Na het ontbijt nemen we afscheid. Je kunt tot elf uur uitchecken.

Wat is er inbegrepen?

 • Zes overnachtingen met ontbijt
 • Zes keer diner -inclusief aperitief en wijn-
 • Vier dagdelen kookles van professionele koks
 • Alle recepten
 • Drie keer lunch (maan-, dins- en vrijdag)
 • Koffie/thee gedurende de dag

Kosten, data & reserveren kookvakantie in Frankrijk 2024

 • Week 22 aankomst op zondag 26 mei – vertrek op zaterdag 1 juni
 • Week 24 aankomst op zondag 9 juni – vertrek op zaterdag 15 juni
 • Week 35 aankomst op zondag 25 augustus – vertrek op zaterdag 31 augustus (volgeboekt)
 • Week 37 aankomst op zondag 8 september – vertrek op zaterdag 14 september (nog 1 kamer vrij)
 • Week 39 aankomst op zondag 22 september – vertrek op zaterdag 28 september (volgeboekt)

De kookvakantie in Frankrijk kost 895 euro per persoon, op basis van 2 personen per kamer met eigen sanitair. Kijk hier voor meer info over de kamers.

Voor één-persoons gebruik van een kamer rekenen we 150 euro toeslag. Indien de kamers Le Barrage en La Cascade samen worden gehuurd is de 1-persoonstoeslag 95 euro per kamer.

Wil je een partner/vriend(in) meenemen die niet meekookt, maar wel meegeniet van jouw kookkunsten? Dan kan, hij of zij betaalt dan 725 euro (bij gebruik van dezelfde kamer).

Wil je graag in een andere periode dan bovengenoemd? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen we dat voor je inplannen.

Je kunt reserveren door een mail te sturen naar koksinfrankrijk@gmail.com of door te bellen +33 (0)6 51 00 70 47. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er beschikbaarheid is.

Joyce & Tom – koks in Frankrijk

Lieu-dit Les Garachons

63390 Sauret-Besserve

Frankrijk

Reacties zijn gesloten.