Webshop

Boeken

Onderstaande boeken staan allemaal in onze boekenkast. Het zijn niet persé kookboeken, maar ze hebben allemaal wel met eten te maken. Wij vinden beide de wetenschap achter recepten en ingrediënten reuze interessant. De boeken hierover zijn dan ook favoriet. Tijdens de kookvakanties verwijzen wij graag naar dit soort boeken. Want het is écht waar, als je enigszins begrijpt wat er in de pan of in de oven gebeurt, leer je beter koken.

Harold McGee Over koken en eten

Over eten & koken – Harold McGee

Een uitgebreid naslagwerk, waarin heel veel geheimen van het koken worden ontrafeld. Onmisbaar voor iedereen die het fijne wil weten van eten en koken.

Keukenlab – Eke Mariën & Jan Groenewold

De chemie achter een aantal belangrijke kooktechnieken helder uitgelegd en in de praktijk gebracht met leuke en lekkere recepten.

De grote Kleyn - Onno Kleyn

De grote Kleyn – Onno Kleyn

Een zeer toegankelijk geschreven boek, met veel informatie over ingrediënten, technieken en Europese keukens.

Een andere favoriete boekencategorie in onze kast is (moes)tuinieren. En dan ook het liefst van die lekkere dikke naslagwerken.

Handboek ecologisch tuinieren – Velt

Groenten uit je eigen moestuin! In dit boek vind je echt alle info om dit op een ecologische manier te realiseren.

Koksmessen

Wat is het beste koksmes?

Met een goed koksmes snijd je met meer gemak en kun je veel tijdswinst behalen, waardoor je nog meer plezier in koken beleeft. Het beste koksmes is afhankelijk van een aantal technische factoren en persoonlijke voorkeuren, zoals onder andere:

  • Hardheid van het gebruikte metaal
  • Gewicht
  • Vorm van het heft
  • Lengte van het snijvlak
  • Vorm van het snijvlak

Koksmes van 20cm

Een koksmes van 20cm lengte is een echte alleskunner en zou eigenlijk in geen enkele keuken mogen ontbreken. Wij hebben messen van onder andere Wüsthof.

Koksmes 20 cm

Snijplanken

Goede snijplanken zijn gemaakt van hout of kunststof. Laatstgenoemden hebben als voordeel dat ze verschillende kleuren kunnen hebben, zodat je meteen weet welke je voor een bepaald product nodig hebt.

Le Creuset

Natuurlijk mogen de gietijzeren pannen van Le Creuset niet in ons overzicht ontbreken. En hoe ze het doen weten we niet, maar het vermogen van deze pannen om de warmte te verdelen en vast te houden, is zover onze kennis reikt, ongeëvenaard. Kies een pan die qua grootte bij je past. Bedenk daarbij dat je een heerlijke stoofschotel natuurlijk het liefst voor meerdere dagen maakt!

Keukenrobot

Dan de keukenrobot. Wij zijn erg blij met onze trouwe KichtenAid. Het is een erg robuuste machine met meerdere interessante uitbreidingsmogelijkheden. Mengen, kneden, mixen of gehakt draaien, niets lijkt teveel voor deze machine.

Disclaimer: De links in deze webshop verwijzen door naar een partnerwebsite. Als je daar vervolgens iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie. Je betaalt zelf niets extra. Artikelen die we hier aanprijzen zijn door onze eigen ervaringen goedgekeurd. Hartelijk dank voor je ondersteuning!

Reacties zijn gesloten.