Varkensfilet met honing en knoflook

Varkensfilet met honing en knoflook

Lekkere malse varkensfilet met honing en knoflook. Makkelijk te maken en snel klaar. De filetlapjes worden heel even gemarineerd, en door de toevoeging van baksoda aan de marinade blijft het vlees heerlijk mals en bruint het snel bij het aanbakken.

Je kunt dit gerecht ook prima maken met magere karbonades of varkenshaasmedaillons. Serveer met rijst of noodles en groente, bijvoorbeeld Chinese kool. Ook lekker met een frisse salade.

Varkensfilet met honing en knoflook

Varkensfilet met honing en knoflook

Koks in Frankrijk
Lekkere malse varkensfilet met honing en knoflook. Makkelijk te maken en snel klaar. Je kunt dit gerecht ook prima maken met magere karbonades of varkenshaasmedaillons. Serveer met rijst of noodles en groente, bijvoorbeeld Chinese kool. Ook lekker met een frisse salade.
Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

vlees & marinade:

  • 2 varkensfiletlapjes of karbonades
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • een halve theelepel baksoda
  • 2 theelepels maizena
  • zout peper
  • olie om in te bakken

honing knoflook saus:

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • scheutje water
  • eventueel maizena om de saus te verdikken
  • sesamzaadjes voor de garnering

Bereiding
 

Vlees en marinade

  • Meng ketjap, honing, olie, baksoda en maizena tot een glad mengsel. Leg de filetlapjes, bijvoorbeeld in een diep bord, hierin. Laat het vlees een minuut of 15 marineren, langer mag ook. Draai de lapjes tussen door een paar keer om. Zet ondertussen de ingrediënten voor de saus klaar.
  • Bak de varkensfilet op halfhoog vuur aan in een koekenpan in wat olie. Bak ze aan beide kanten mooi bruin en bestrooi tijdens het bakken aan beide kanten met zout en peper. Haal de filets uit de pan en verpak ze even in zilverfolie totdat de saus klaar is.
  • Gebruik dezelfde pan om de saus in te maken.

Honing-knoflooksaus

  • Doe nog een beetje olie in de koekenpan en bak de uitjes hierin totdat ze gaar zijn. Voeg een scheutje water toe zodat de lekkere aanbaksels in de pan loskomen. Doe dan de knoflook, honing en ketjap erbij.
  • Wil je een dikkere saus? Pureer deze dan met de staafmixer en voeg eventueel nog een maizenapapje toe. Breng de saus weer aan de kook en doe het vlees erbij. Zet het vuur laag en laat het vlees nog even goed doorwarmen in de saus. Garneer met sesamzaadjes.
Tags Honing, Ketjap, Knoflook, Varkensvlees

Varkensfilet met honing en knoflook

Heb jij deze varkensfilet met honing en knoflook gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie