Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Kerrie kokosnoodles met groente en ei

Joyce & Tom | vrijdag, maart 11, 2016 | ||||||||
Vandaag delen we weer een vegetarisch recept. Een lekker, makkelijk en snel klaar gerecht deze keer. Ook nog eens in alle seizoenen te maken, je kunt namelijk eindeloos variëren met de groentes die je erdoor doet. In onze versie zit onder andere boerenkool, prei en broccoli uit eigen tuin. De roerei door de noodles maakt het een lekker vullend gerecht.
vegetarische noodles met kerrie, kokos en ei
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram noodles
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel kerrie massala
  • een half blikje kokosmelk
  • 2 theelepels zwart uienzaad
  • 400 gram grof gesneden groentes naar keuze
  • 2 eieren
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
1. Begin met het kerrie kokossausje. Snijd ui, gember en rode peper fijn. Bak dit aan in wat olie. Voeg na een aantal minuten een geperst teentje knoflook, de kerrie en de uienzaadjes toe. Bak dit heel even zachtjes mee. Doe dan de kokosmelk erbij en breng het sausje langzaam aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en zet de saus aan de kant tot verder gebruik.

2. Kook de noodles en roerbak ondertussen de groentes in een grote wok of hapjes pas. Zodra de groentes gaar zijn kunnen de eieren erdoor. Breek de eieren in de pan met groentes, roer ze door de groentes totdat de eieren gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Meng tot slot de gekookte noodles en de kerrie kokossaus door de groentes met ei.

vegetarische noodles met kerrie, kokos en ei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl