Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Gember kip met honing en ketjap

Joyce & Tom | woensdag, september 14, 2016 | |||||||
Ook wij hebben wel eens van die dagen dat we geen zin hebben om lang in de keuken te staan. Natuurlijk willen we wel lekker eten. Na een kort overleg over wat we zullen eten komt daar dan vaak 'iets met rijst' uit. En dan gaat een van ons aan de slag. Een simpel gerecht, mét rijst dus. Deze keer kozen we voor kipfilet met veel gember, honing en ketjap. Lekker, makkelijk te maken en snel klaar. Erbij aten we, naast rijst, roegebakken groente.
Gember kip met honing en ketjap
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • olie om in te bakken
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout & peper
1. Snijd de ui, peper, knoflook en gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.

2. Bak de kipfilet aan in wat olie en bestrooi ze ondertussen met peper en zout. Haal de kip, zodra het net gaar is, uit de pan, dek het af en leg het even apart tot verder gebruik.

3. Bak de fijngesneden ui, peper, knoflook en gember aan in het bakvet van de kip. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Laat dit een aantal minuten op laag vuur bakken totdat de uitjes bruin kleuren. Doe dan de kip, honing en ketjap erbij. Warm dit goed door en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Voor meer saus zou je nog een scheutje water toe kunnen voegen.



2 opmerkingen:

  1. Nog even simpel, maar net wat meer smaak krijg je door een handvol gesneden bosui en wat cashewnoten kort mee te bakken vlak voor de kip er weer bij gaat. 20 seconden meer werk...

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl