Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Ovenschotel met witlof en kaas

Joyce & Tom | donderdag, januari 26, 2017 | ||||
Witlof met kaas uit de oven. Niet heel ingewikkeld om te maken, maar wel erg lekker. Bechamelsaus met wat spekjes erdoor maken, dat over de witlof gieten en in de oven zetten. De laatste tien minuten in de oven nog wat kaas erover voor een mooi en smakelijk bruin korstje. Ondertussen kook of bak je wat aardappelen om erbij te eten. Het ultieme comfortfood op gure, winterse dagen.
Ovenschotel met witlof en kaas

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 1 kg witlof
  • 200 gram spekjes
  • 2 sjalotjes 
  • 40 gram boter + extra voor het invetten
  • 50 gram bloem
  • 250 ml melk
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper 
  • 200 gram kaas naar keuze (bijvoorbeeld verse Cantal)


1. Snijd de witlof in de lengte doormidden.Snijd hele grote stronken nog een keer in de lengte door. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de witlof over de schaal.
2. Snijd de sjalotjes in halve ringen. Smelt de boter in een pannetje en bak de spekjes en de sjalotjes hierin. Voeg de bloem toe zodra de spekjes mooi bruin zijn. Roer -met een houten spatel- de bloem erdoor zodat de roux loskomt van de pan. Laat enkele minuten -op laag vuur- garen, blijf ondertussen wel roeren. Voeg dan de helft van de koude melk toe. Roer met een garde zodat er een mooi glad papje ontstaat. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Zodra de saus begint te pruttelen kan de rest van de melk toegevoegd worden. Laat de saus ongeveer een minuut zachtjes koken, roer wel steeds door. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de saus over de witlof. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten op 200°C. Haal de schotel uit oven en verdeel de kaas erover, bak daarna nog ongeveer 10-15 minuten totdat de kaas mooi bruin is.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety