Het is best wel wat werk, er gaan heel wat ingrediënten in en het moet best lang stoven, maar het is zó lekker. Wij maken het altijd voor 2 dagen, de ene dag wat meer werk, de andere dag wat minder.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 650 gram runderriblappen
- 1 ui
- 2 rode pepers
- 1 cm gemberwortel
- 6 kemirienoten
- 2 tl korianderpoeder
- 4 tl komijnpoeder
- ½ tl trassi
- 1 el tamarinde
- 1 tl laos
- 1 el goela djawa
- 1 tl sereh
- 2 dl water
- 40 gram santen
- 3 el zoete ketjap
- zout, peper
1. Snijd de ui, pepers en gember zo fijn mogelijk.
2. Snijd het rundvlees in blokjes van 3 tot 4 centimeter. Bak het rundvlees mooi bruin in wat boter of olie. Haal het vlees weer uit de pan, voeg nog wat extra olie toe en bak de ui, pepers en gember aan.
3. Hak ondertussen de kemirienoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg de overige ingrediënten -behalve water, santen en ketjap- toe zodra de uien mooi bruin zijn. Bak dit ongeveer 2 minuten mee, voeg dan het water, de santen en de ketjap toe. Pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus aan de kook, voeg het vlees toe en zout en peper naar smaak.
4. Laat de saus minimaal 3 tot 4 uren stoven op zéér laag vuur. Stoven in de oven gaat nog makkelijker, stoof de daging roedjak minimaal 4 uren op 110-115°C. Lekker met rijst en roergebakken groente.
——————————————–Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.of laat hieronder een bericht achter.