Snel en makkelijk – Homemade ajam ketjap

Snel en makkelijk recept: Indische ajam (kip) ketjap

Een van onze favoriete gerechten met kip. Kip in ketjapsaus. Het is makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el goela djawa (of bruine suiker)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el water
  • 1 tl citroensap
  • zout, peper


1. Snijd de ui, rode peper, knoflook en gember klein, doe de goela djawa en het korianderpoeder erbij en maal alles fijn in een vijzel.

2. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en bak deze samen met het kruidenmengsel aan in wat olie. Voeg na ongeveer 3 minuten de ketjap, het water en het citroensap toe. Laat de kip -op laag vuur, mét deksel- nog ongeveer 10 minuten garen in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met rijst of noodles en roergebakken groente.

——————————————–

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Snel en makkelijk recept: Indische ajam (kip) ketjap

Geef een reactie