
Een cake met peer, chocolade en walnoten, een heerlijke combinatie. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Laat de basis hetzelfde en vervang het fruit door ander fruit en noten en/of chocolade. Houd wel ongeveer een gewicht van 375-450 gram voor de vulling aan.

Cake met peer en chocolade
Materiaal
- Laag bakblik van 22×22 cm (brownievorm)
Ingrediënten
- 170 gram boter op kamertemperatuur
- 170 bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 225 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- 350 gram peer in blokjes van 1cm
- 50 gram pure chocolade in kleine blokjes
- 50 gram gehakte walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn.
- Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
- Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van de peren. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van de peren, chocolade en walnoten hierover.
- Bak de cake in 45-55 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
- Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.
Heerlijk, en super goed gelukt! Omdat ik geen bloem in huis had heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt. Ik ga dit zeker nog een keer maken.
Heel gemakkelijk en super lekker!