Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes


Deze Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus smaken heerlijk bij een bord pasta. Erg lekker op een koude winterdag. Wij aten er roergebakken pompoen en spinazie bij, en de saus zit ook nog eens boordevol groente. Best een gezond maaltje dus.


Italiaanse gehakballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus, pasta, roergebakken pompoen en spinazie. Makkelijk recept en heerlijk smaakvol.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes (16 stuks)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden rozemarijn, salie en tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ei
  • 350 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Saus

  • olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 200 gram wortel
  • 200 gram knolselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 400 gram tomaten vers of uit blik
  • zout en peper

Bereiding
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze op laag vuur gaar, bestrooi tijdens het bakken met wat zout.
  • Voeg dan de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak dit heel even mee, haal het daarna van het vuur en laat het enigszins afkoelen.
  • Kluts een ei los in een ruime kom. Voeg daar het gebakken ui/kruidenmengsel aan toe en roer dit goed door. Meng, met een vork of met je handen, het gehakt erdoor. Doe hier nog de paneermeel en zout en peper naar smaak bij. Zorg ervoor dat als goed gemengd is en vorm 16 gehaktballetjes.
    Leg de gehaktballetjes ongeveer een kwartier in de koelkast voor een mooier bakresultaat. Begin ondertussen met de saus.
  • Snijd de ui fijn en de wortel en knolselderij in kleine blokjes. Bak dit, op halfhoog vuur, aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met wat zout en laat de groente langzaam gaar worden.
    Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg dan een geperst teentje knoflook, de tomatenpuree en de kruiden toe. Laat dit even meebakken. Daarna kunnen de tomaten erbij. Laat de saus een beetje inkoken tot de gewenste dikte en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bak de gehaktballetjes aan in wat olie. Laat ze op halfhoog vuur rondom bruin en gaar worden. Je kunt ze ook in de oven garen. Leg ze op een bakpapiertje in een ovenschaal en gaar ze in een voorverwarmde oven op 180°C. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Draai ze halverwege om.
Tags Gehakt, Pasta, Pompoen


 

Italiaanse gehaktballetjes

Heb jij deze Italiaanse gehaktballetjes gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie