Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Tarte tatin met rabarber















De tarte tatin met appel kent iedereen, maar deze klassieker kan ook heel goed met ander fruit. Wij maakten hem deze keer met rabarber uit eigen tuin.

Ingrediënten
4 stengels rabarber
4 eetlepels caramel
125 gram bloem
75 gram boter
35 gram poedersuiker (of fijne suiker)
2 el water

Werkwijze
  • maak de boter zacht (ongeveer 20 sec. in de magnetron)
  • meng de zachte boter met de overige ingrediënten (gaat makkelijk met een vork)
  • kneed nog heel even met de handen door tot er een mooi zacht deeg is ontstaan en laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten 
  • schep de caramel in een ovenbestendige koekenpan -wij gebruikten een klein model van ongeveer 20cm-, leg de gewassen en in stukken van 2cm gesneden rabarber in de caramel
  • haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog even door om het een beetje soepeler te maken en rol het deeg uit zodat het even groot is als de pan
  • leg het deeg over de rabarber, druk de randjes aan -laat het deeg niet over de rand van de pan komen-, en snijd een kruisje in het midden van het deeg voor de ontluchting tijdens het bakken
  • bak het taartje in ongeveer 30-40min op 180°C gaar en mooi bruin
  • keer het taartje na het bakken om op een bord

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety