Tartelette met mirabellen

Tartelette met mirabellen

Tartelette met mirabellen, heerlijk als dessert of lekker bij de koffie. Het deeg is zo gemaakt en een stuk smaakvoller dan kant en klaar deeg. Ook lekker met ander fruit, bijvoorbeeld appels of peren.

Ingrediënten deeg (voor 6 tartelettes van ongeveer 9cm)

  • 150 gram bloem
  • 110 gram boter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 25 gram ruwe rietsuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels koud water
  • snufje zout
  1. Maak van bovenstaande ingrediënten (behalve water) een grof kruimeldeeg, doe dit tussen je vingertopjes of met de keukenmachine op de pulse stand. Voeg dan het water toe en kneed (zo kort mogelijk) tot een samenhangend deeg. Maak een bol, druk deze plat en laat het deeg minimaal een half uur koelen in de koelkast.
  2. Verdeel het deeg in zessen en druk het met je vingers uit in de vormpjes. Verdeel ongeveer 30 mirabellen, ontpit en in kwarten, over de bakjes. Bak 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij dit geroosterd buikspek gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook,twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie