
Tartelette met mirabellen, heerlijk als dessert of lekker bij de koffie. Het deeg is zo gemaakt en een stuk smaakvoller dan kant en klaar deeg. Ook lekker met ander fruit, bijvoorbeeld appels of peren.

Tartelette met mirabellen
Zelfgemaakt deeg met heerlijke verse mirabellen. In een handomdraai klaar en erg lekker.
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 110 gram boter
- 50 gram kristalsuiker
- 25 gram ruwe rietsuiker
- 4 gram bakpoeder
- 3 eetlepels koud water
- snufje zout
- 30 mirabellen
Bereiding
- Maak van bovenstaande ingrediënten (behalve water en mirabellen) een grof kruimeldeeg, doe dit tussen je vingertopjes of met de keukenmachine op de pulse stand.
- Voeg dan het water toe en kneed (zo kort mogelijk) tot een samenhangend deeg.
- Maak een bol, druk deze plat en laat het deeg minimaal een half uur koelen in de koelkast.
- Verdeel het deeg in zessen en druk het met je vingers uit in de vormpjes. Verdeel ongeveer 30 mirabellen, ontpit en in kwarten, over de bakjes.
- Bak 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.