Heel Holland bakt: Citroentaart

Heel Holland bakt Citroentaart
We zijn er even tussenuit geweest. We hebben een week genoten van een andere omgeving en  van andermans kook- en bakkunsten. In Toscane kom je culinair gezien niets te kort. Maar na een week is het toch wel weer leuk om zelf de keuken in te duiken. En aangezien er weer een aflevering is geweest van Heel Holland bakt zijn we aan het bakken geslagen.

Ingrediënten voor een taart  van ∅ 28 cm

  • 250 gram bloem
  • 150 gram (zachte) boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eieren

voor de vulling

  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 275 gram suiker
  • 200 ml room
  • 275 ml citroensap
  • rasp van 3 citroenen

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit zodat het in de vorm van 28 cm past. Doe het deeg in de vorm en zet het nog even een paar minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C.

Prik met een vork gaat in het deeg, leg bakpapier op het deeg en leg daar op blindbakbonen. Bak het deeg ongeveer 15 minuten. Verwijder dan de blindbakbonen en het bakpapier en bak het deeg nog 5-10 minuten. Het deeg moet nét gaar zijn en niet bruin kleuren. Laat het deeg een beetje afkoelen en begin ondertussen met het maken van de vulling. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.

Klop alle ingrediënten voor de vulling met een garde door elkaar. Giet de vulling in de afgekoelde deegbodem en bak te taart gedurende 35-40 minuten op 150°C. De vulling moet stevig zijn. Laat de taart na het bakken afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

∅ 24 cm
∅ 24 cm
∅ 24 cm

Geef een reactie