Ovenschotel kerrie-kool met gehakt

Ovenschotel met Chinese kool, kerrie en gehakt

Deze ovenschotel met kerrie-kool en gehakt valt bij iedereen in de smaak. In dit recept hebben we gekozen voor Chinese kool, maar je kunt ook heel goed een andere kool bijvoorbeeld witte kool of bloemkool kiezen. Houd je helemaal niet van kool? Neem dan prei als vervanger.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 800 gram aardappelen
  • 75 ml melk
  • klont boter
  • 1 kleine ui
  • 350 gram rundergehakt
  • olie om in te bakken
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 800 gram Chinese kool
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de kool in reepjes en de ui fijn. Bak de fijngesneden ui samen met het gehakt aan in wat olie. Voeg tijdens het bakken zout naar smaak toe. Voeg zodra het gehakt gaar is de kool en de kerrie toe en bak dit op halfhoog vuur even mee. Zodra de kool beetgaar is kan het vuur uit en kan dit mengsel op de bodem van de ovenschaal.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Giet de aardappelen, zodra deze gaar zijn, af. Voeg de melk toe en stamp de aardappel tot een grove puree. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. De puree kan over het gehakt-kool mengsel in de ovenschaal. Verdeel kleine klontjes boter over de puree voor een mooi bruin korstje.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer een kwartier in de oven op 200°C, totdat de bovenkant een mooi bruin korstje heeft.

Ovenschotel met Chinese kool en kerriegehakt

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij deze ovenschotel met kerrie-kool gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie