Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Heel Holland bakt: Brioche

Heel Holland bakt brioche
Het thema van heel Holland bakt is deze week brood. En er staat ook weer een Frans baksel tussen, namelijk brioche. Briochedeeg is brooddeeg verrijkt met eieren, roomboter en suiker. Een mix tussen brood en cake dus. Het is lekker zoet en vol van smaak. Wij maakten mini-brioches (in een muffin-bakblik) en serveerden deze met jam en roomboter.

Ingrediënten (voor 12 mini-brioches)
170 gram bloem
12 gram verse gist (of 4 gram gedroogde gist)
35 ml (lauwwarme) melk
25 gram suiker
2 eieren (houd een half ei achter voor het bestrijken van de brioches)
60 gram boter
2 gram zout

Doe de bloem met de suiker,de gist, de melk en anderhalve ei in een kom, en meng met behulp van een mixer met kneedhaken. Voeg wanneer alles goed gemengd is, de boter en het zout toe. Het is belangrijk dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist, want dan verliest de gist z'n werking.

Kneed het deeg dan nog 8-10 minuten met behulp van de mixer. Leg het deeg daarna in een schone kom en dek deze af met plastic folie. Laat het deeg rijzen totdat het in omvang verdubbeld is (ongeveer 45 tot 75 minuten).

Vet een muffinvorm (12 stuks) in met boter. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkbank en verdeel het deeg in 12 stukken. Kneed de bolletjes nog even door met hand en leg ze dan in muffinvorm. Mocht het deeg te plakkerig zijn om te bewerken, kun je de bolletjes even door de bloem rollen. Dek de vorm af met plastic folie en laat het deeg nog 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de brioches met ei en bak ze 15 minuten op 200°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety