Kwarkbol met rozijnen en cranberry’s

Kwarkbol met rozijnen en cranberry's

Een restje kwark in de koelkast bracht ons op het idee een kwarkbol te maken. Tijd voor een experiment. De bol is goed gelukt, vooral de korst met de extra boter en suiker smaakte erg goed. Let er wel op dat dit brood snel op moet. De kwarkbol is de dag van het bakken op z’n best, daarna wordt de bol wat droger.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 120 gram kwark
  • 80 gram melk
  • 15 gram verse gist
  • 10 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • extra boter en suiker voor de topping

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen en cranberry’s. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng net zo lang (met de hand of mixer met deeghaak) totdat er een deeg ontstaat.
  2. Ga dan nog 10 minuten door met kneden.
  3. Laat het deeg in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur).
  4. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Sla het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Leg de rozijnen en cranberry’s in het midden van het deeg en vouw de rest van het deeg er omheen. Werk het fruit goed door het deeg. Vorm een bol van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het deeg af en laat het deeg nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen.
  5. Bak de kwarkbol 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrijk de kwarkbol ná het bakken met roomboter, en strooi er suiker overheen.
Kwarkbol met rozijnen en cranberry's

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze kwarkbol gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 

Geef een reactie