Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Kwarkbol met rozijnen en cranberry's

Joyce & Tom | zondag, februari 08, 2015 | |||||||
Een restje kwark in de koelkast bracht ons op het idee een kwarkbol te maken. Tijd voor een experiment. De bol is goed gelukt, vooral de korst met de extra boter en suiker smaakte erg goed. Let er wel op dat dit brood snel op moet. De kwarkbol is de dag van het bakken op z'n best, daarna wordt de bol wat droger.
Kwarkbol met rozijnen en cranberry's

Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 120 gram kwark
  • 80 gram melk
  • 15 gram verse gist
  • 10 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberry's 
  • extra boter en suiker voor de topping

1. Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen en cranberry's. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng net zo lang (met de hand of mixer met deeghaak) totdat er een deeg ontstaat. 

2. Ga dan nog 10 minuten door met kneden. 

3. Laat het deeg in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur). 

4. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Sla het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Leg de rozijnen en cranberry's in het midden van het deeg en vouw de rest van het deeg er omheen. Werk het fruit goed door het deeg. Vorm een bol van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het deeg af en laat het deeg nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen.

5. Bak de kwarkbol 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrijk de kwarkbol ná het bakken met roomboter, en strooi er suiker overheen.


Kwarkbol met rozijnen en cranberry's

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl