Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Pasteitjes gevuld met pittig gekruid gehakt

Joyce & Tom | donderdag, februari 12, 2015 | |||||||
Het is een aardige klus, pasteitjes zelf maken, maar ze zijn wel erg lekker. En, het is leuk om te doen. Dit recept is goed voor 20 stuks. Je kunt natuurlijk ook de dubbele hoeveelheid maken en bijvoorbeeld de helft invriezen. Met de vulling kun je uiteraard variëren. Wij gebruikten voor deze pasteitjes gehakt, aardappel en doperwten.
Pasteitjes gevuld met pittig gekruid gehakt
Ingrediënten (voor 20 stuks)
voor het deeg
  • 250 gram bloem
  • 125 ml water
  • 25 gram boter
  • 25 ml olie
  • snufje zout
  • 1 ei 
  • scheutje melk voor het bestrijken

voor de vulling
  • 250 gram gehakt (naar keuze)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram doperwten
  • 3 aardappelen (middelgroot)
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • olie en/of boter om in te bakken
  • zout, peper

1. Begin met het maken van het deeg. Verwarm in een pannetje het water met de boter, het zout en de olie, tot de boter is gesmolten.

2. Voeg dit mengsel bij de bloem, en roer tot al het vocht is opgenomen. Voeg de helft van het ei toe en meng deze er goed door. (Bewaar de andere helft van het ei)

3. Kneed het deeg, met de hand of met de machine, tot een soepel en elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat het deeg, in een afgedekte kom, drie kwartier staan.

4. Begin met de vulling. Kook de aardappelen. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. Bak het gehakt samen met de ui, rode peper en zout en peper naar smaak. Voeg na een aantal minuten de knoflook, kerriepoeder en gemberpoeder toe. Bak dit een halve minuut mee en zet dan het vuur uit.

5. Snijd de gekookte aardappel in hele kleine blokjes (fijnhakken kan ook). Meng dit en de doperwten door het gehaktmengsel. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.

6. Rol het deeg uit tot een dikte van 2-3mm. Steek rondjes uit van 10 cm doorsnede. Leg op de ene helft een flinke eetlepel vulling en vouw het pasteitje dicht. Zorg ervoor dat er geen vulling tussen de randen zit, want dan sluit het pasteitje niet goed en dan lekt de vulling er uit. De randjes kun je goed dicht plakken door met een kwastje een beetje water er tussen te doen. 

7. Bestrijk de pasteitjes met geklutst ei gemengd met een scheutje melk. Bak ze ongeveer 25 minuten op 180°C.

Wij aten ze met deze saus.
Pasteitjes gevuld met pittig gekruid gehaktPasteitjes gevuld met pittig gekruid gehakt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety