Deze frisse witlofsalade is erg snel en makkelijk te maken. Ideaal als lunch of als voorgerecht. Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld rozijnen en walnoten.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 2 stronken witlof
- 75 gram kipfilet (gaar)
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels (kippen)bouillon
- sap van een halve citroen
- 1 appel
- zout, peper
Bereidingswijze
- Maak een dressing van de mayonaise, het citroensap en de bouillon. Snijd de appel in kleine blokjes en doe deze bij de dressing.
- Snijd de witlof en de kipfilet in reepjes en meng de dressing en de appel hier door. Breng de salade op smaak met zout en peper.
————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze witlofsalade gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.