De afgelopen week was het een klein beetje lente. Wakker gemaakt door de vogels in plaats van de wekker, buiten geluncht en in een t-shirt in de tuin gewerkt. Daar paste deze frisse witlofsalade prima bij.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 2 stronken witlof
- 75 gram kipfilet (gaar)
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels (kippen)bouillon
- sap van een halve citroen
- 1 appel
- zout, peper
1. Maak een dressing van de mayonaise, het citroensap en de bouillon. Snijd de appel in kleine blokjes en doe deze bij de dressing.2. Snijd de witlof en de kipfilet in reepjes en meng de dressing en de appel hier door. Breng de salade op smaak met zout en peper.Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld rozijnen en walnoten.
————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.