Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Spaghetti met salieboter, walnoten, cantharellen en tuinbonen

De walnotenbomen hangen vol met walnoten. We moeten nog minimaal tot eind september wachten tot er geoogst kan worden, maar als alles goed gaat hebben we een enorme oogst. Dus moeten we ons de komende tijd storten op het verwerken van de walnoten van vorig jaar, die zijn nog lang niet op namelijk. 
Op het blog onze Franse keuken kwamen we een recept van Ottolenghi tegen, pasta met walnoot, salie en citroen. We hebben het recept naar onze eigen smaak aangepast door wat meer ingrediënten, waaronder tuinbonen en cantharellen, toe te voegen. De gehaktballetjes hadden we nog over van de vorige dag en pasten prima bij dit gerecht.
Pasta met salieboter, walnoten en tuinbonen
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram spaghetti
  • 4 rundergehaktballetjes (of 200 gram rul gebakken rundergehakt)
  • flinke klont boter
  • 1 eetlepel fijngehakte salie 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1 sjalotje
  • 150 gram tuinbonen
  • 50 gram cantharellen (of champignons)
  • 50 gram walnoten
  • Parmezaanse kaas
  • olie en/of boter om in te bakken
  • peper, zout

1. Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout.

2. Smelt de boter in een klein steelpannetje, voeg de salie en de knoflook toe. Verwarm ongeveer een halve minuut op heel laag vuur, laat de boter niet bruinen, en zet het vuur dan uit.

3. Snijd het sjalotje in halve ringen en bak deze, samen met de cantharellen, aan in wat boter en/of olie. Doe de tuinbonen en het gehakt erbij en bak deze 2-3 minuten mee op half hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4. Giet de spaghetti af en roer het salie-knoflook-boter mengsel erdoor.

5. Schep de groente en het gehakt over de spaghetti en strooi de walnoten en de kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety