Dit is echt een hele makkelijke en snelle manier om appeltaart te maken. Ideaal wanneer je wel zelf iets wilt bakken, maar geen zin hebt in iets ingewikkelds. De basis is een 1 2 3 deeg (verhouding suiker-boter-bloem) met een ei erdoor. Natuurlijk kun je in plaats van appels ook nog variëren met ander fruit. Door het deeg kun je eventueel vanille, citroenrasp, speculaaskruiden of kaneel doen. Wij maakten deze taart in een rechthoekig bakblik.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 200 gram (zachte) boter
- 100 gram suiker
- 7 gram bakpoeder
- 1 ei
- 4-5 appels
1. Meng alle ingrediënten, behalve de appels, door elkaar. Kneed met de handen
door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Koel het deeg minimaal
een half uur in de koelkast.
2. Haal het deeg uit de
koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit
zodat het in de vorm past. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Zet het
nog even een kwartier in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Snijd ondertussen de appels in dunne partjes.
4. Verdeel de appels over de bodem. Bak de taart ongeveer 35-45 minuten op 180°C.
---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten