Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Makkelijke appeltaart

Joyce & Tom | woensdag, november 04, 2015 | |||||||||
Dit is echt een hele makkelijke en snelle manier om appeltaart te maken. Ideaal wanneer je wel zelf iets wilt bakken, maar geen zin hebt in iets ingewikkelds. De basis is een 1 2 3 deeg (verhouding suiker-boter-bloem) met een ei erdoor. Natuurlijk kun je in plaats van appels ook nog variëren met ander fruit. Door het deeg kun je eventueel vanille, citroenrasp, speculaaskruiden of kaneel doen. Wij maakten deze taart in een rechthoekig bakblik.

Makkelijke, snelle appeltaart
Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 200 gram (zachte) boter
  • 100 gram suiker
  • 7 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • 4-5 appels

1. Meng alle ingrediënten, behalve de appels, door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

2. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Zet het nog even een kwartier in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Snijd ondertussen de appels in dunne partjes.

4. Verdeel de appels over de bodem. Bak de taart ongeveer 35-45 minuten op 180°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl