Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Stoofpot: Parelhoen met bier, gedroogde pruimen en spek

Joyce & Tom | vrijdag, januari 15, 2016 | ||||||
Pintades heten ze in Frankrijk. Parelhoen in het Nederlands. Hier in Frankrijk worden deze kalkoenachtige vogels vooral rondom de feestdagen vrij veel gegeten.
De smaak is meer uitgesproken dan die van kip. Het vlees is iets donkerder van kleur. Lekker met een rijke saus met sterke smaken.  Dit recept kan trouwens ook prima met kip gemaakt worden.
Stoofpot: Parelhoen met bier, pruimen en spek

Ingrediënten (voor 2-4 porties)
  • 2 parelhoenbouten (zonder vel)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flesje bier
  • 10 ontpitte gedroogde pruimen
  • scheutje worcestersaus
  • 1 laurierblaadje
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 eetlepel bloem
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • boter en/of olie om in te bakkken
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje melk of room
1. Snijd de ui klein. Gebruik een hapjespan of een stoofpan die eventueel ook in oven kan. Bak de parelhoen aan in wat boter en/of olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees rondom bruin is kan deze uit de pan. Bak de uien en de spekreepjes in het bakvet van de parelhoen.

2. Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook en worcestersaus toe. Doe dan de bloem erbij. Laat dit ongeveer 1 minuut zachtjes bakken. Voeg dan het flesje bier toe, roer goed door en breng de saus aan de kook. Doe de pruimen, tijm en laurier erbij.

3. Zodra de saus kookt kan de parelhoen erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bouten  ongeveer 1,5 uren op heel laag vuur sudderen. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (1,5 uren op 120°C). 

4. Als het vlees gaar is, kan er een scheutje melk of room toegevoegd worden zodat de saus wat voller van smaak wordt.

Lekker met pasta en pompoen of met zuurkool.

Stoofpot: Parelhoen met bier, pruimen en spek


1 opmerking:

  1. Oh heerlijk! Parelhoen is altijd heerlijk om te eten en nog leuk om te bereiden ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety