Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Stoofpot: Parelhoen met bier, gedroogde pruimen en spek

Joyce & Tom | vrijdag, januari 15, 2016 | ||||
Pintades heten ze in Frankrijk. Parelhoen in het Nederlands. Hier in Frankrijk worden deze kalkoenachtige vogels vooral rondom de feestdagen vrij veel gegeten.
De smaak is meer uitgesproken dan die van kip. Het vlees is iets donkerder van kleur. Lekker met een rijke saus met sterke smaken.  Dit recept kan trouwens ook prima met kip gemaakt worden.
Stoofpot: Parelhoen met bier, pruimen en spek

Ingrediënten (voor 2-4 porties)
  • 2 parelhoenbouten (zonder vel)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flesje bier
  • 10 ontpitte gedroogde pruimen
  • scheutje worcestersaus
  • 1 laurierblaadje
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 eetlepel bloem
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • boter en/of olie om in te bakkken
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje melk of room

1. Snijd de ui klein. Gebruik een hapjespan of een stoofpan die eventueel ook in oven kan. Bak de parelhoen aan in wat boter en/of olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees rondom bruin is kan deze uit de pan. Bak de uien en de spekreepjes in het bakvet van de parelhoen.

2. Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook en worcestersaus toe. Doe dan de bloem erbij. Laat dit ongeveer 1 minuut zachtjes bakken. Voeg dan het flesje bier toe, roer goed door en breng de saus aan de kook. Doe de pruimen, tijm en laurier erbij.

3. Zodra de saus kookt kan de parelhoen erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bouten  ongeveer 1,5 uren op heel laag vuur sudderen. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (1,5 uren op 120°C). 

4. Als het vlees gaar is, kan er een scheutje melk of room toegevoegd worden zodat de saus wat voller van smaak wordt.

Lekker met pasta en pompoen of met zuurkool.

Stoofpot: Parelhoen met bier, pruimen en spek

-------------------------------------------------

De data voor de kookvakanties in 2018 zijn bekend!
Wil je meer info, kijk dan hier.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.



1 opmerking:

  1. Oh heerlijk! Parelhoen is altijd heerlijk om te eten en nog leuk om te bereiden ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl