Met dit heerlijke recept voor walnotenkoekjes maak je in een handomdraai 20 smakelijke koekjes voor bij de koffie, of thee natuurlijk. Het recept is heel simpel en je kunt variëren met verschillende noten. De noten gaan bovenop de koekjes, dus je maakt makkelijk een serie koekjes met verschillende noten, zoals hazelnoten of pinda’s.
De ruwe rietsuiker in het recept zorgt voor een mooi bruine kleur en extra smaak.
Walnotenkoekjes
Met dit heerlijke recept voor walnotenkoekjes maak je in een handomdraai 20 smakelijke koekjes voor bij de koffie, of thee natuurlijk. Het recept is heel simpel en je kunt variëren met verschillende noten.
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 50 gram ruwe rietsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 3 gram bakpoeder
- snufje zout
- 120 gram boter
- 1 ei geklutst
- 60 halve walnoten
Bereiding
- Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, boter, suiker, zout en bakpoeder in een kom. Maak een kruimeldeeg door de boter tussen je vingertoppen fijn te wrijven, totdat je grove kruimels hebt.
- Doe een half geklutst ei bij het deeg en meng het ei erdoor met een mes. Bewaar de andere helft van het ei voor het bestrijken van de koekjes.
- Kneed het deeg kort totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
- Maak een bol van het deeg, druk deze plat en laat het deeg minimaal een half uur koelen in de koelkast.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke bolletjes (even in je handen rollen tot bolletjes).
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bekleed één of twee bakplaten (afhankelijk van de grote) met bakpapier en verdeel de 20 bolletjes over de plaat. Druk de bolletjes een beetje plat met je hand. Verdeel de walnoten over de koekjes. Bestrijk de koekjes met ei.
- Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 20-25 minuten op 170°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.