Vegetarisch: Bietenballen

Zelf bieterballen maken

Deze bietenballen maak je van een mengsel van rode bieten, kikkererwten, ui, knoflook en heerlijke specerijen.

 Ingrediënten (voor ongeveer 20-25 stuks):

  • 100 gram gedroogde kikkererwten (24u laten weken in water)
  • 200 gram rode bieten (rauw)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eetlepels gehakte koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje kruidnagelpoeder
  • sap van een halve citroen
  • 2 gram bakpoeder (1 theelepel)
  • 50 gram bloem
  • zout en peper naar smaak 

 Voor het paneren:

  • 1 ei, geklutst
  • schaaltje paneermeel
  • schaaltje bloem

Bereiding

  1. Week de kikkererwten 12 uren in water, giet ze af en doe ze alvast in de keukenmachine.
  2. Snijd de rode bieten, ui en knoflook in grove stukken en doe deze samen de andere ingrediënten bij de kikkererwten. Maal de ingrediënten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een puree, er mogen nog stukjes kikkererwt en biet zichtbaar zijn, maar niet te grof.
  3. Vorm van de puree -met natte handen- ongeveer 20 tot 25 balletjes.
  4. Paneer de balletjes. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de paneermeel.
  5. Bak ze in de frituurpan -of in een steelpannetje met een flinke laag olie- op 180°C, tot ze mooi bruin zijn. Serveer direct, lekker met couscous en een frisse salade.
Zelf bieterballen maken

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze bietenballen gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 

Geef een reactie