Het gebeurt hier regelmatig dat we teveel groente en teveel eieren hebben. Voornamelijk buiten het vakantieseizoen is dat het geval. Als de kippen goed hun best doen leggen ze samen, ze zijn met z’n vijven, vier eieren per dag. En van de moestuin kunnen we makkelijk dagelijks minimaal twee ons per persoon eten. Meestal is dat meer, en in zomer eten onze gasten er ook nog eens van. Deze schotel is weer eens wat anders dan een gewone omelet.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 400 gram wintergroenten (boerenkool, koolraap, spruitjes, prei)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- boter en/of olie om in te bakken
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eieren
- zout en peper
- verse peterselie
Bereiding
- Snijd de groenten in reepjes en blokjes. Houd de groenten die niet zo lang nodig hebben om te garen, boerenkool en prei bijvoorbeeld, apart. Snijd de ui en het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Begin met het bakken van de groenten die langere tijd nodig hebben om gaar te worden. Voeg na een paar minuten de rest van de groenten toe. Doe ook de ui en knoflook erbij. Bak dit nog een paar minuten. De groenten hoeven niet helemaal gaar te zijn, ze garen nog verder in de oven.
- Bestrooi de groenten met komijn en paprikapoeder en doe de tomatenpuree erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed door en doe de groentemix in een ovenschaal. Breek 2 eitjes boven op de groenten. Gaar de eieren in de oven op 180°C. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe je je eitje wilt. Garneer met verse peterselie.
————————————————-