Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Vegetarisch: Roergebakken wintergroenten met ei

Het gebeurt hier regelmatig dat we teveel groente en teveel eieren hebben. Voornamelijk buiten het vakantieseizoen is dat het geval. Als de kippen goed hun best doen leggen ze samen, ze zijn met z'n vijven, vier eieren per dag. En van de moestuin kunnen we makkelijk dagelijks minimaal twee ons per persoon eten. Meestal is dat meer, en in zomer eten onze gasten er ook nog eens van. Deze schotel is weer eens wat anders dan een gewone omelet.
Seizoensgroente roerbakken met ei

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 400 gram wintergroenten (boerenkool, koolraap, eeuwig moes, spruitjes, prei)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • boter en/of olie om in te bakken
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • verse peterselie

1. Snijd de groenten in reepjes en blokjes. Houd de groenten die niet zo lang nodig hebben om te garen, boerenkool en prei bijvoorbeeld, apart. Snijd de ui en het teentje knoflook fijn.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Begin met het bakken van de groenten die langere tijd nodig hebben om gaar te worden. Voeg na een paar minuten de rest van de groenten toe. Doe ook de ui en knoflook erbij.  Bak dit nog een paar minuten. De groenten hoeven niet helemaal gaar te zijn, ze garen nog verder in de oven.

4. Bestrooi de groenten met komijn en paprikapoeder en doe de tomatenpuree erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer goed door en doe de groentenmix in een ovenschaal. Breek 2 eitjes boven op de groenten. Gaar de eieren in de oven op 180°C. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe je je eitje wilt. Garneer met verse peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety