Sinaasappel & chocolade cake met walnoten

Joyce & Tom | zaterdag, maart 12, 2016 | ||||||
De combinatie pure chocolade en sinaasappel is een klassieker. Doe er nog wat walnoten bij en je hebt de ingrediënten voor een heerlijke cake. 
Dit recept is een variatie op het recept voor een 'quatre quarts'. Een cake op basis van vier gelijke delen bloem, suiker, boter en eieren. We hebben iets meer bloem en een beetje bakpoeder toegevoegd om de vulling goed te kunnen dragen. Het beslag is hierdoor wat dikker en steviger en dat zorgt ervoor dat de vulling niet naar beneden zakt. 
Ingrediënten (voor een vierkante bakvorm van 24x24cm - brownievorm)
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 170 bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 75 gram gehakte walnoten
  • 75 gram gehakte chocolade

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier

2. Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder, chocolade, sinaasappelrasp en de walnoten door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.

3. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in 35-40 minuten op 180°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.

4. Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety