Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Vega rijstschotel met kurkuma, gember en komijn

Joyce & Tom | vrijdag, april 01, 2016 | |||||||
We zijn toe aan de laatste restjes wintergroenten uit de moestuin. De eerste lentegroenten zijn gezaaid, maar het oogsten laat natuurlijk nog even op zich wachten. In eenpansgerechten kun je prima groenterestjes verwerken. Lekkere specerijen erdoor, gebakken ei erbij en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht.
Vegetarische vrijdag: rijstschotel zelf maken zonder pakjes

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 cm santen (van een blok)
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 300 gram kool (spruitjes, boeren-, spits- en/of savooiekool)
  • 4 eieren
  • olie om in te bakken
  • zout, peper

1. Kook de rijst met wat zout en laat het daarna goed uitlekken en afkoelen.

2. Snipper de ui, snijd gember fijn en snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes). Snijd de wortels in kleine blokjes, de prei in halve ringen en de kool in reepjes. 

3. Bak de ui, gember en peper aan in wat olie. Laat dit een aantal minuten bakken en voeg dan een geperst teentje knoflook, kurkuma en komijn toe. Bak dit ongeveer 30 seconden en voeg dan de bouillon en de santen toe. Breng dit zachtjes aan de kook en roer goed door zodat de santen oplost. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus uit en laat staan tot verder gebruik.

4. Roerbak de groenten in wat olie. Zodra de groenten gaar zijn, kan de rijst erbij. Roerbak de rijst enkele minuten mee. Bak ondertussen de eieren (spiegelei of omelet). Voeg als laatste de saus toe aan de rijst en groenten. Meng alles goed door elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety