Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Tortilla met aardappel, courgette en chorizo

We hadden het kunnen weten. Het gaat elk voorjaar zo. Maar op de een of andere manier vergeten we hoe druk we zijn in het voorjaar. De gastenkamers moeten weer op orde gebracht worden voor de eerste gasten en reserveringsaanvragen moeten beantwoord worden. En dan is er ook nog de enorme (moes)tuin. O ja, ondertussen koken we ook nog eens op locatie. 

Het is allemaal gelukt en het seizoen loopt. De hoogste tijd voor een recept!
Torilla - aardappel omelet - uit de oven met courgette en chorizo
Ingrediënten (voor 2-3 porties)

  • scheutje (zonnebloem) olie
  • 500 gram aardappel
  • 1 courgette
  • 150 gram chorizo
  • 2 sjalotjes
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • klontje boter
  • zout, peper
  • 100 gram geraspte kaas

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Doe de aardappelschijfjes in de schaal, voeg nog een beetje olie toe en meng de olie door de aardappelen. Zet de schaal met aardappelen in de oven om voor te garen. Dit duurt ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de aardappelen).

3. Snijd ondertussen de courgette in plakjes, de sjalotjes in halve ringen en de chorizo in kleine blokjes.

4. Klop de eieren los met de melk. Voeg zout en peper naar smaak toe.

5. Zodra de aardappel bijna gaar zijn kunnen de overige ingrediënten erbij. Meng de courgette, chorizo en sjalotjes door de aardappelen. Giet daar het ei-melkmengsel bij en strooi de kaas erover. Verdeel het klontje boter in kleine stukjes over de schotel.

6. Zet de oven wat lager (150°C) zodat het ei langzaam gaart en lekker zacht blijft. Na ongeveer een half uur kun je de grillstand van de oven nog even gebruiken om de tortilla te gratineren. Dit kan heel snel gaan, dus let goed op!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety