Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Blonde brownie

Joyce & Tom | maandag, november 14, 2016 | ||||||
In de herfst nemen wij altijd lekker de tijd om veel te bakken en te koken. En dan eens een keer niet voor anderen, maar gewoon voor ons zelf. Het is het ultieme jaargetijde om te genieten van comfort food dus zorgen wij er voor dat we elke dag iets lekker maken voor bij de koffie. Afgelopen weekend was dat deze blonde brownie. Een smeuïge cake met twee lagen, een brownie (met pure chocolade) en een blondie (met witte chocolade).
Blonde brownie - smeuïge cake met witte en pure chocolade

Ingrediënten

voor de brownie:
  • 75 gram boter
  • 75 gram pure chocolade
  • 1 ei (groot)
  • 90 gram suiker
  • 50 gram bloem
voor de blondie:
  • 75 gram boter
  • 75 gram witte chocolade
  • 2 eieren (groot)
  • 75 gram suiker
  • 75 gram bloem

Bereiding 
1. Bekleed een brownievorm (ongeveer 20x20cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.

2. Maak het beslag voor de brownie.
Doe de boter en de chocolade in een pannetje en laat dit op heel laag vuur smelten. Zorg er voor dat de chocolade op de boter ligt en niet andersom. Het vuur kan alvast uit als er nog klonten chocolade en boter zichtbaar zijn. Het smelten gaat gewoon door en zo voorkom je dat het aanbrand. Laat het chocolade/boter-mengsel afkoelen.

3. Klop de suiker en de eieren door elkaar, totdat het mengsel lichtschuimig is geworden. Klop het afgekoelde chocolade/boter-mengsel door het ei/suiker-mengsel. Werk met een spatel de bloem erdoor. Doe het beslag in de vorm.

4. Maak het beslag voor de blondie.
Doe de boter en de chocolade in een pannetje en laat dit op heel laag vuur smelten. Zorg er voor dat de chocolade op de boter ligt en niet andersom. Het vuur kan alvast uit als er nog klonten chocolade en boter zichtbaar zijn. Het smelten gaat gewoon door en zo voorkom je dat het aanbrand. Laat het chocolade/boter-mengsel afkoelen.

5. Klop de suiker en de eieren door elkaar, totdat het mengsel lichtschuimig is geworden. Klop het afgekoelde chocolade/boter-mengsel door het ei/suiker-mengsel. Werk met een spatel de bloem erdoor. Doe het beslag in de vorm op het beslag van de brownie.

Bak de blonde brownie 30-35min op 175°C en laat deze een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

 Heb jij één van onze recepten gemaakt? 
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. 
Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter. 
Gebruik op social media hiervoor #koksinfrankrijk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl