Risotto met pompoen, kip en salie

Joyce & Tom | donderdag, december 08, 2016 | |||||
Onze pompoenoogst is een beetje mager dit jaar. Slechts 5 kleine pompoenen. Normaal gesproken zijn het er zo'n 20 tot 30 flinke jongens. De oorzaak is ons onbekend. Te nat voorjaar, te droge en hete zomer, wie het weet mag het zeggen. Volgend jaar beter en voor nu, extra genieten van de gerechten met pompen.
Pompoen gaat het goed samen met salie en Parmezaanse kaas. En dat leek ons dan weer erg lekker in risotto. Lees voordat je begint even onze tips door. 

Risotto met pompoen, salie en kip


Een paar tips vooraf:
  • Gebruik een ruime pan met dikke bodem. Door de dikke bodem wordt de warmte goed vastgehouden. Een ruime pan zorgt ervoor dat de rijst over een groter oppervlak verdeeld wordt.
  • Zorg ervoor dat de bouillon goed heet is. Zo houdt de rijst constant een hoge temperatuur, en dat komt de smaak ten goede. 
  • Ga op zoek naar goede risottorijst. Laat je eventueel informeren door een specialist.

Ingrediënten(voor 2-3 personen)

  • 1 flinke klont boter 
  • olijfolie
  • 400 gram Pompoen
  • 1 kleine ui
  • 100 gram spekjes
  • 150 kipfilet in reepjes/ blokjes
  • 1 ui
  •  1 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 200 gram risottorijst
  • 1 liter hete bouillon
  • 1 laurierblad
  • 10 salieblaadjes, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • zout, peper

1. Snijd de pompoen in blokjes en snipper de ui. Bak de pompoen, spekjes, kipfilet en ui aan in olijfolie. Voeg na een paar minuten de rijst toe, roer goed door en bak ongeveer één tot twee minuten op laag vuur mee, de rijst moet glazig zijn. Doe de witte wijn erbij en laat deze inkoken, ongeveer twee minuten. Doe de geperste of fijngesneden knoflook erbij en laat dit heel even meebakken.

2.  Voeg een klein beetje hete bouillon toe, doe de salie en laurier erbij, en breng het zachtjes aan de kook. Zodra het vocht is opgenomen door de rijst kan in kleine beetjes de hete bouillon toegevoegd worden. Voeg telkens, zodra het vocht is opgenomen, een soeplepel toe, blijf ondertussen goed roeren. Ga net zolang door totdat de rijst beetgaar is.

3. Zet het vuur uit en voeg een klont boter, Parmezaanse kaas en zout en peper toe. Rasp vlak voor het serveren nog wat kaas over de risotto.



Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety