Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Aardappel-tonijnsalade

Joyce & Tom | dinsdag, januari 17, 2017 | |||||
Deze salade staat hier vaak op tafel en verveeld eigenlijk nooit. Lekker met een stokbroodje en een glas wijn. Het beste kun je dit gerecht een dag, of een aantal uren voordat je gaat eten, maken, dit komt de smaak ten goede. De salade kun je in de koelkast bewaren. Wel even ruim voor het serveren op temperatuur laten komen. Een ijskoude salade verliest behoorlijk aan smaak.
Huisgemaakte aardappel-tonijnsalade met mais en olijven


Ingrediënten (voor 4 grote porties)
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 eieren
  • 6 grote, zoetzure augurken
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blikje maïs
  • 25 zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 4 eetlepel augurkennat
  • 4 eetlepels mayonaise
  • zout, peper

1. Schil de aardappelen, laat ze heel en kook ze. Zodra ze gaar zijn giet je ze af, en laat je ze goed afkoelen.

2. Kook de eieren (half hard- tot hardgekookt). Laat ze afkoelen.
3. Laat de tonijn en maïs uitlekken. 
4. Maak een dressing van mayonaise, augurkennat, knoflook (geperst), citroensap, zout en peper.

5. Snijd de aardappelen, augurken en eieren in kleine blokjes. Ontpit de olijven en snijd ze doormidden. Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.


Huisgemaakte aardappel-tonijnsalade met mais en olijven

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety