Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Linzensoep met veel groente

We beginnen het nieuwe jaar met een lekkere en gezonde soep met veel groente. Tijdens de feestdagen eet je vaak net iets meer dan je normaal zou doen. En daarom kiezen wij in deze eerste week van het nieuwe jaar voor eenvoudige gerechten met weinig vlees en vis. Deze goed gevulde soep is daar een goed voorbeeld van. Mocht je toch nog vlees erdoor willen, bak dan wat spekjes en voeg deze voor het serveren toe aan de soep.
Gezonde linzensoep met veel groente. Vegetarisch en glutenvrij. Geschikt voor de slowcooker.



Ingrediënten (voor 6 ruime porties)
  • 100 gram linzen
  • 1 middelgrote aardappel
  • 700 gram diverse wintergroenten (pompoen, wortel, knolselderij, pastinaak)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder (meer of minder naar smaak)
  • 2 liter bouillon naar keuze
  • zout, peper 
  • olie en/of boter
  • 50-100 gram grof gesneden boerenkool
  • crème fraîche (1 kleine eetlepel per persoon) 

1. Snijd de wintergroenten en de aardappel in blokjes van ongeveer één tot twee centimeter. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Bak de wintergroenten en de ui aan in wat olie of boter. Doe dit in een ruime pan. Voeg na een paar minuten de knoflook, de linzen en de kerrie toe. Bak dit heel even mee en doe dan de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes pruttelen in de pan op een zeer laag vuur.
3. Je kunt de soep pureren als je dat lekker vindt, of zo laten. Wij hebben ervoor gekozen de soep een licht te pureren, heel even met de staafmixer erdoor. Proef de soep voor het serveren, en voeg eventueel nog zout en peper toe. Roer de boerenkool vlak voor het serveren door de soep. Schep een beetje crème fraîche op de soep.

Slowcooker
Deze soep kan ook in de slowcooker gemaakt worden. Dat kan op dezelfde manier als hierboven beschreven. Zet de slowcooker 6 uren op low.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter. 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety