Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Gekarameliseerde wortels met knoflook

Joyce & Tom | donderdag, maart 23, 2017 | |||
Weer eens wat anders dan 'gewoon' gekookte worteltjes. Deze wortels worden gebakken waardoor ze een mooi bruin en krokant korstje krijgen, en daarmee ook een hele andere smaak. We voegen tot slot nog wat knoflook en peterselie toe voor nog meer smaak. Lekker bij een bijvoorbeeld een gebakken visje.
Gekarameliseerde wortels met knoflook en peterselie


Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 800 gram wortels
  • flinke klont boter
  • scheutje olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout, peper

1. Snijd de wortels in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verhit de olie en de boter in een koekenpan.

2. Bak de wortels op halfhoog vuur gaar. Zet het vuur niet te hoog, want dan worden de wortels wel erg donker, maar niet gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper.

3. Voeg, zodra de wortels gaar zijn, een geperst teentje knoflook toe en bak dit ongeveer nog een halve minuut mee. Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de wortels.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl