Kwarkmuffins met banaan

Kwarkmuffins met banaan en chocolade

Kwarkmuffins met banaan en chocolade, twee bruin gespikkelde bananen waren de oorzaak van dit lekkers bij de koffie. Fruit is lekker, maar smaakt nog beter als het in gebak verwerkt zit, toch? Neem daarbij een restje kwark uit de koelkast en je hebt kwarkmuffins met banaan. Vers zijn deze baksels het allerlekkerst, dus niet te lang bewaren.

Ingrediënten (voor 12 muffins)

  • 125 g boter (zacht)
  • 300 gram kwark
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 100 gram chocolade
  • handvol walnoten
  • 250 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • snufje zout
  1. Zorg ervoor dat de boter bijna vloeibaar is. Dat kan door de boter heel even in de magnetron te doen -20 sec.- en daarna goed doorkloppen of door de boter al kloppend au bain-marie te verwarmen.
  2. Klop de kwark door de zachte boter. Klop de eieren los met de suiker. Giet, al kloppend, het ei-suikermengsel door het boter-kwarkmengsel. Laat dit even staan en verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met papieren cakevormpjesof vet de vormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  3. Snijd 12 plakjes van de banaan en bewaar deze voor op de muffins. Snijd de rest van de banaan in blokjes. Hak de chocolade en de noten fijn. Doe de banaanblokjes, chocolade, noten, bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel net zo lang door tot er geen bloem meer zichtbaar is.
  4. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en leg op elke muffin een plakje banaan. Bak de muffins ongeveer 40-45 minuten op 180°C.



Kwarkmuffin met banaan

Heb jij deze kwarkmuffins gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook of instagram of laat hieronder een bericht achter.


Geef een reactie