Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Kwarkmuffins met banaan

Joyce & Tom | woensdag, september 13, 2017 | ||||
Twee bruin gespikkelde bananen waren de oorzaak van dit lekkers bij de koffie. Fruit is lekker, maar smaakt nog beter als het in gebak verwerkt zit toch? Neem daarbij een restje kwark uit de koelkast en je hebt kwarkmuffins met banaan. Vers zijn deze baksels het allerlekkerst, dus niet te lang bewaren.
Kwarkmuffins met banaan, noten en chocolade

Ingrediënten (voor 12 muffins)
  • 125 g boter (zacht)
  • 300 gram kwark
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 100 gram chocolade 
  • handvol walnoten
  • 250 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • snufje zout

1. Zorg ervoor dat de boter bijna vloeibaar is. Dat kan door de boter heel even in de magnetron te doen -20 sec.- en daarna goed doorkloppen of door de boter al kloppend au bain-marie te verwaren.
2. Klop de kwark door de zachte boter. Klop dan de suiker en de eieren erdoor. Laat dit mengsel even staan en verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes of vet de vormpjes in met boter en bestuif met bloem.
3. Snijd 12 plakjes van de banaan en bewaar deze voor op de muffins. Snijd de rest van de banaan in blokjes. Hak de chocolade en de noten fijn. Doe de banaan, chocolade, noten, bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel net zo lang door tot er geen bloem meer zichtbaar is.
4. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en leg op elke muffin een plakje banaan. Bak de muffins ongeveer 40-45 minuten op 180°C.


 Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl