Gepickelde courgette

Gepickelde courgette

Met een eigen moestuin heb je in de zomer vaak een overvloed aan groente, en courgette is altijd één van die groentes die je nooit te kort hebt. Voor je het weet heb je een hele lading in je koelkast liggen. Courgettes zijn niet geschikt om in te vriezen, dus maken we ze in om er langer van te kunnen genieten. Maak de gepickelde courgettes in ieder geval een dag voordat je ze wilt gaan eten.

Ingrediënten

  • courgette(s)
  • azijn
  • water
  • suiker
  • zout
  • specerijen (gedroogde oregano en roze peper)
  1. Neem een grote glazen pot en maak deze goed schoon.
  2. Snijd zoveel courgette in dikke plakken totdat de glazen pot helemaal vol zit. Doe meteen de specerijen er bij in (naar smaak).
  3. Vul een pannetje met water en azijn (verhouding 1:1), voldoende om de pot met courgette te vullen. Doe er een flinke schep suiker bij en een beetje zout. Breng de vloeistof aan de kook en roer het goed door.
  4. Zodra het water/azijnmengsel kookt kan het in de pot met courgettes worden gegoten, vul helemaal tot aan de rand. Doe het deksel op de pot, keer hem om en laat de pot op de kop afkoelen.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 

Geef een reactie