Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Vegaburgers van spliterwten en cashewnoten

Joyce & Tom | donderdag, oktober 26, 2017 | ||||
Spliterwten gebruik je om snert te maken. Maar na wat experimenteren kwamen we erachter dat ze ook een prima basis vormen voor een vegetarische burger. Wat cashewnoten erbij voor de structuur en peper en gember voor de pit en je hebt een heerlijke burger zonder vlees.
Vegetarisch koken: zelfgemaakte burgers van spliterwten en cashewnoten
Ingrediënten (voor ongeveer 15 kleine burgers)
  • 250 gram spliterwten, geweekt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • sap van ½ limoen
  • 1 grof gesneden kleine ui
  • 60 gram fijngehakte cashewnoten
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels bloem
  • zout, peper naar smaak

1. Laat de spliterwten minimaal een uur weken in koud water.

2. Doe alle ingrediënten, behalve de bloem en het zout, in de keukenmachine en maal tot een grove puree. Voeg dan het zout en de bloem toe en roer goed door. 
3. Vorm van de spliterwtenpuree kleine burgers. Bak ze in op half hoog vuur in een beetje olie. Tip: draai ze pas om wanneer de onderkant al een lichtbruin korstje heeft, dan zijn de burgers steviger.
Wil een lekkere dip erbij? Probeer dan deze pittige tomatenchutney.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?

Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl