Spliterwten gebruik je om snert te maken. Maar na wat experimenteren kwamen we erachter dat ze ook een prima basis vormen voor een vegetarische burger. Wat cashewnoten erbij voor de structuur en peper en gember voor de pit en je hebt een heerlijke burger zonder vlees.
Ingrediënten (voor ongeveer 15 kleine burgers)
250
gram spliterwten, geweekt
-
1
cm verse gember, fijngehakt
-
1
chilipeper, fijngehakt
-
sap
van ½ limoen
-
1
grof gesneden kleine ui
-
60
gram fijngehakte cashewnoten
-
4
eetlepels fijngehakte peterselie
-
2
theelepels bloem
-
zout,
peper naar smaak
1. Laat de spliterwten minimaal een uur weken in koud water.
2. Doe alle ingrediënten, behalve de bloem en het zout, in de
keukenmachine en maal tot een grove puree. Voeg dan het zout en de
bloem toe en roer goed door.
3.
Vorm van de spliterwtenpuree kleine burgers. Bak ze in op half hoog vuur in een beetje olie. Tip: draai ze pas om wanneer de onderkant al een lichtbruin korstje heeft, dan zijn de burgers steviger.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten