Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Gegratineerde pastaschotel

Joyce & Tom | donderdag, november 02, 2017 | ||||
De herfst vraagt om comfortfood. Lekker hartig, vullend en vooral verwarmend voedsel. Deze pastaschotel is een variant op de bekende 'mac 'n cheese'. In plaats van ham kozen wij voor spekjes en we hebben wat groente aan de schotel toegevoegd. Nog lekkerder dan de originele wat ons betreft.
Echt 'comfortfood', ovenschotel met pasta, romige saus en kaas Ingrediënten (voor 3-4 porties)

  • 300 gram pasta
  • 400 gram bloemkool
  • 200 gram champignons
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • klont boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 450 ml melk
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • nootmuskaat
  • zout, peper 

1. Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water met zout. Laat de pasta nét niet gaar worden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar.
2. Maak ondertussen de saus. Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes en bak dit samen met de spekjes aan in de boter. Bak dit ongeveer 5 minuten op half hoog vuur. Snijd het teentje knoflook fijn en roer dit door het mengsel zodra de uien en champignons gaar zijn. Roer dit goed door en voeg dan de bloem toe.  Meng de bloem met een pollepel door het mengsel, en laat dit op laag vuur garen. Voeg dan ongeveer een derde van de koude melk toe en roer dit goed door. Zodra alle melk is opgenomen en het mengsel begint te borrelen kan er weer een derde van de melk bij. Herhaal dit met de resterende melk. Laat de saus ongeveer een minuut zachtjes koken. Als de saus te dik is kun je eventueel nog wat water of melk toevoegen, wel weer even laten koken daarna.
3. Haal de saus van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Roer de saus goed door totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 220°C.
4. Doe de pasta en de bloemkool in een ovenschaal en giet de saus erover. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Laat de ovenschotel gratineren in oven. Afhankelijk van je oven duurt dit zo'n 15 tot 25 minuten. 
-------------------------------------------------

De data voor de kookvakanties in 2018 zijn bekend!
Wil je meer info, kijk dan hier.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl