Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Zalm met avocado-chimichurri

Joyce & Tom | dinsdag, november 28, 2017 | ||||
Zalm en avocado gaan prima samen, maar omdat ze beide wat vettig zijn is het wel zo lekker om iets fris toe te voegen. Dat hebben we gedaan in de vorm van chimichurri. Dit is een groene saus, oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië, die vaak gegeten wordt bij gegrild vlees. Wij maakten deze saus en mengden er avocadopuree door. Experiment geslaagd wat ons betreft.  
We aten bij de zalm nog gebakken aardappelen en bloemkool.
Orgineel recept met zalm en avocado - lekker pittig - met gebakken aardappel
Ingrediënten (voor 2-3 porties)
voor de avocado-chimichurri
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • zout, peper 

1. Pureer de avocado en voeg het sap van een halve limoen toe.
2. Hak de ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk (kan ook met behulp van een keukenmachine of staafmixer). Meng de olie, peterselie en koriander hier doorheen.
3. Voeg de gepureerde avocado aan het mengsel toe en breng de saus op smaak met zout en peper.


-------------------------------------------------

De data voor de kookvakanties in 2018 zijn bekend!
Wil je meer info, kijk dan hier.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl