Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Knapperige bloemkoolroosjes

Koks in Frankrijk | dinsdag, december 18, 2018 | ||
Schnitzels worden gepaneerd, kipfilet en zelfs camembert. Waarom proberen we dat niet eens met bloemkool? Even geen vlees op je bord, maar een lekker stukje gebakken bloemkool met een krokante korst. Het smaakte verrassend lekker! Smaakvol en vullend. We aten er aardappelpuree en een op stroganoff lijkende saus bij. 
Knapperige gepaneerde bloemkoolroosjes
Ingrediënten voor 2 porties
  • 4 'plakken' bloemkool
  • melk
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • zout 
  • peper
  • olie en boter

1. Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer een centimeter. Zet drie diepe borden klaar. Kluts een ei in één van de borden en voeg daar de melk aan toe. Breng dit mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe in het tweede bord de bloem en in het derde bord de paneermeel. (De hoeveelheden zijn een indicatie, heb je meer nodig dan vul je de borden gewoon bij.)
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bloemkoolschijven achtereenvolgend door het ei-melkmengsel,  de bloem, het ei-melkmengsel en de paneermeel. Bak de bloemkoolschijven mooi bruin in wat boter en olie in een koekenpan en leg ze na het bakken in een ovenschaal. Gaar de bloemkool verder in oven. Ongeveer 20 minuten op  180°C. Dek de schaal af met aluminiumfolie.


---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten