Salade met kip, mango & noodles

Salade van noodles met mango, kip, paprika en komkommer

Een lekkere frisse maaltijdsalade met pit, ideaal voor een warme zomerdag. 

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 500 gram noodles
  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 350 gram kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm  verse gember
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen citroengras
  • scheutje zoete ketjap
  • (zonnebloem)olie
  • sesamolie
  • zout
  • peper
  • (verse koriander voor de garnering)

Bereiding

  1. Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper fijn, en bak dit zachtjes in een beetje olie. Vooral niet bruin laten worden. Voeg na ongeveer 2 minuten de koriander, citroengras, ketjap en zout en peper toe. Heel even meebakken en dan het mengsel een beetje laten afkoelen.
  2. Snijd de paprika, mango en komkommer in blokjes. Giet het lauwwarme ui/kruidenmengsel over de groenten.
  3. Gaar de noodles in kokend water (met een beetje zout).
  4. Snijd kipfilet in reepjes, zout en peper erover strooien en aanbakken in wat olie. Laat de kip een beetje afkoelen. 
  5. Spoel de afgekoelde noodles af met heet water, laat ze goed uitlekken en roer er wat sesamolie door. Roer daarna de kipfilet en groentemengsel toe. Garneer met verse koriander.

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.Heb jij deze salade met kip, mango en noodles gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie